industrirobotar

Tryckmetoder

Det finns en mängd olika tryckmetoder som alla är bra på olika sätt. Valet av metod beror bland annat på hur produkten ser ut, vilket material det är och vilket resultat man önskar. Hur vet man då vilken märkningsmetod som är rätt för produkten? Det behöver du aldrig tänka på. Allt sådant löser vi.

Maskin för tampotryck

Tampongtrycksmaskiner vidgar gränsen för det möjliga. Tryckmetoden innebär att en elastisk silikonkudde överför färg från en kliché till detaljen som ska märkas. Vi har egen tillverkning av samtliga förbrukningsmaterial vilket ger oss en unik möjlighet att anpassa metoden precis efter era behov. Den här specifika tryckprocessen ger ett oslagbart resultat för dekoration och märkning på plast, metall, glas, lackerade ytor och trä med flera, till en minimal kostnad per tryck.

Maskin för screentryck

Screentryck är en tryckteknik som uppstod i Kina för runt 2000 år sedan. Tryckmetoden går ut på att man med hjälp av en gummiraka pressar färg genom en finmaskig duk på produkten som ska märkas. Med screentryckmaskiner får du en metod som är enkel, men mycket effektiv, på framför allt plana och runda ytor. Den har kort torktid, överlägsen hållbarhet och ger ett resultat av högsta kvalitet. Det är en mångsidig tryckteknik som ger ett detaljerat slutresultat på bland annat textil, plast och metall.

Maskin för lasermärkning

Lasermärkning innebär att man tar bort material för att skapa önskad effekt med hjälp av en laserstråle. Detta kan ge en känsla av ton-i-ton, vilket ger en sober och exklusiv finish. Det kan även ge den motsatta effekten av ett tydligt lasrat resultat. Märkningsmetoden lämpar sig bland annat för produkter i metall, plast, trä eller glas och passar perfekt för att märka batchnummer, serienummer, QR-koder och streckkoder. Vi hjälper dig gärna hitta en passande maskin för lasermärkning eller för att rengöra stora som små detaljer, oavsett om du vill ladda manuellt eller integrera i cell.

Maskin för digitaltryck

Digitaltryckmaskiner möjliggör snabba och personifierade tryck i många olika färger och toningar. Eftersom trycket är helt digitalt behövs inga mellansteg, så som filmer och tryckplåtar. Detta möjliggör också justeringar långt in i tryckprocessen, och att du till exempel kan personifiera varje enskild produkt med unik text och bild utan att sakta ner produktionen. Digitaltryck används främst vid mindre upplagor och är ett bra komplement till andra tryckmetoder.

Maskin för varmprägling

Varmprägling är en tryckmetod där man placerar en färgfolie mellan en uppvärmd kliché och produkten som ska tryckas. Den varma klichén pressas sedan mot folien vars färgskikt frigörs och fästs på materialet genom värmen och trycket. Det går i princip att varmprägla de flesta material, förutom metall och glas, men vanligast är plast.

Behöver du hjälp att hitta rätt tryckmaskin?